Gerda van den Berg (r) zorgde dat de panelen én het montagemateriaal goed terechtkomen
Gerda van den Berg (r) zorgde dat de panelen én het montagemateriaal goed terechtkomen. (Foto: Energiek Leiden)

VvE geeft zonnepanelen tweede leven bij Denksportcentrum Leiden

Een Vereniging van Eigenaren aan het Plantsoen schenkt twintig overtollig geworden zonnepanelen aan het Denksportcentrum Leiden. Zo verdwijnen ze niet naar de schroothoop, maar hebben zes denksportclubs er hopelijk nog jaren profijt van. Bewonerscoöperatie Energiek Leiden zorgde ervoor dat de panelen een tweede leven krijgen aan de Robijnstraat.

De VvE krijgt nieuwe (en méér) zonnepanelen op het eigen platte dak. Bewoner Gerda van den Berg van de VvE bedacht dat de oude panelen uit 2017 nog fit genoeg waren om elders groene stroom op te wekken. Al rondvragend kwam ze uit bij Energiek Leiden die een oproep deed onder de leden van de energiecoöperatie. Binnen twee dagen was er een match: het dak van Denksportcentrum Leiden. “Het past niet bij ons om spullen weg te doen die nog goed zijn”, zegt Van den Berg. “We vinden het bovendien een fijn idee dat er straks veel mensen nog plezier van hebben.”

De zonnepanelen sluiten naadloos aan bij de stappen die het Denksportcentrum al eerder heeft gezet omdat het pand dringend duurzamer moest worden. Er kwam al aircoverwarming in plaats van gas en de TL-balken zijn vervangen door ledverlichting. Handig toeval: het centrum heeft zelf een gecertificeerd installateur in de gelederen en gaat de panelen zelf op het dak monteren. Binnenkort kunnen de schakers, dammers, bridgers en go-spelers die het zalencentrum gebruiken dus duurzaam de lampen aanknippen, hun frisdrank koelen en de aircoverwarming aanzetten.

Tjitske Veldkamp, voorzitter van Energiek Leiden, vindt het initiatief van de VVE top: “Als energiecoöperatie willen wij graag dat zoveel mogelijk mensen de overstap naar groene energie kunnen maken, óók als je daarvoor misschien niet de middelen hebt. Nu gaan in één keer zes verenigingen zelf opgewekte groene stroom gebruiken. Dat is toch prachtig?

Zonnepanelen en montagemateriaal worden voorzichtig van het dak getakeld.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×