(Foto's: Chris de Waard)

Nog tot half oktober meedenken over speelpark Telderskade

Bij de Telderskade in Leiden Zuidwest komt een nieuw openbaar speelpark. Direct ernaast komt het Huis van de Buurt. Het speelpark en de aangrenzende buitenruimte van het Huis van de Buurt worden straks gebruikt voor spelen en bewegen, ook kunnen buurtbewoners elkaar er ontmoeten.

Delen van het gebied worden omheind zodat ook de jongste kinderen hier veilig kunnen spelen en in het park komt een sportveld waar onder andere gevoetbald kan worden. Behalve een speelgebied worden in het park wandelroutes en zitjes aangelegd.

Het speelpark wordt in twee fases aangelegd. Met het eerste deel van het speelpark wordt eind volgend jaar begonnen. Dit deel is dan in de zomer van 2026 klaar. De aanleg van het tweede deel van het speelpark, naast het Huis van de Buurt, start in de zomer van 2029 en is begin 2030 klaar.

Ontwerp
De afgelopen maanden is de gemeente samen met de kinderen en jongeren uit de buurt aan de slag gegaan met het ontwerp voor het nieuwe speelpark. Tot en met 13 oktober kan iedereen nog wensen en ideeën voor het gebied aandragen via Leiden Doet Mee.

Vijfhoven
Met de komst van het speelpark verdwijnt de huidige speeltuin Vijfhoven. Op de locatie van de huidige speeltuin komen nieuwe woningen en een kinderopvang. In het nieuwe speelpark wordt ook ruimte gemaakt voor water. Daarbij moeten mogelijk wel bomen verdwijnen. als dat inderdaad zo is, worden die verplaatst of gecompenseerd door de aanplant van nieuwe bomen.

Hondenlosloopstrook
De huidige hondenlosloopstrook aan de Telderskade verdwijnt. De ruimte is nodig voor het speelgebied. Hondeneigenaren kunnen hun hond in de toekomst los laten lopen bij de bestaande losloopstroken aan de Smederijstraat en tussen de Willem Kloos en de Akkerhof. Bij de Telderskade komt geen nieuwe hondenlosloopstrook.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×