Aan het slot van het concert kreeg Peter van der Velden de voorzittershamer van de vereniging overhandigd. (Foto's: Emile van Aelst)

Harmonie Concordia brengt Peter van der Velden de voorzittershamer

Marktbezoekers keken raar op toen zaterdagmorgen op het bordes van het Stadhuis een harmonie speelde in aanwezigheid van burgemeesters Pieter van der Werf en Peter van der Velden.

Het was Harmonie Concordia uit Ginneken (Breda). Een jaar geleden vroegen zij Peter van der Velden of hij voorzitter van het orkest wilde worden. Vanwege zijn tijdelijk burgemeesterschap in Leiden, sloeg hij de uitnodiging af en beloofde na zijn afscheid in Leiden alsnog voorzitter te worden. Het orkest nam het zekere voor het onzekere en kwam zaterdag naar Leiden om hem aan zijn woord te houden en zich gelijk te presenteren aan Leiden.

Na een rondleiding door het Stadhuis nam het orkest plaats op het bordes om een paar nummers te spelen. Toevallig kwam ook net burgemeester Pieter van der Werf langs en wilde weten wat er gaande was. Voor Van der Werf was het een vreemde gewaarwording dat de huidige burgemeester ook trompet speelde in een harmonie.

Na het miniconcert ging de harmonie aan boord van twee sloepen voor een rondvaart door Leiden en een lunch in de Burcht.

’s Middags gaf Harmonie Concordia nogmaals een concert, maar nu op het Stadhuisplein. Aan het slot van het concert kreeg Peter van der Velden de voorzittershamer van de vereniging overhandigd.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×