Het verbod was effectief dus er is nu veel minder overlast rond het winkelcentrum. (Foto: Jan Frensen)

Overlast van jongeren in Oegstgeest blijft aanhouden

Ook na het aflopen van het samenscholingsverbod bij Winkelcentrum Lange Voort in Oegstgeest blijft de overlast van jongeren in het dorp aanhouden. Niet bij het winkelcentrum, want daar is het momenteel ‘gezellig druk’, maar wel elders in het dorp. “Er zijn pesterijen en fysiek geweld gemeld”, liet burgemeester Jaensch de gemeenteraad dinsdag weten.

Het verbod om in groepen van meer dan twee mensen samen te scholen bij het winkelcentrum werd in mei ingesteld en liep tot het einde van de zomervakantie. Dat verbod volgde op een aantal intimiderende en geweldsincidenten van jongeren in de directe omgeving van het winkelcentrum.

Filmen
Hoewel het verbod in die omgeving effectief was, en het nu dus ook rustig blijft rond het winkelcentrum, zijn er de laatste tijd weer meerdere incidenten gemeld bij de gemeente en de politie. “Dat gaat om meer dan twee meldingen”, zegt Jaensch. Volgens de burgemeester variëren de incidenten van pesterijen aan huis, zoals het tegen de deur schoppen, tot het filmen van treitergedrag. Ook is er fysiek geweld.

Volgens de burgemeester gaat het om jongeren tussen de 13 en 15 jaar en is voor een groot deel bekend om wie het gaat. Voor een deel gaat het hier om dezelfde jongeren die eerder ook al bij de incidenten bij winkelcentrum Lange Voort betrokken waren. Het gaat om nieuwe slachtoffers.

Individueel
Omdat de nieuwe incidenten zich niet binden aan een specifieke locatie, is een nieuw samenscholingsverbod geen oplossing. Zoals eerder door de gemeente aangegeven, wordt er nu ingezet op een individuele aanpak. Verdachten krijgen individueel gebieden opgelegd waar ze niet mogen komen. Ook is jeugdwerk ingeschakeld. Voor de incidenten bij winkelcentrum Lange Voort eerder dit jaar wordt momenteel een verdachte voorgeleid bij de rechter.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×