De subsidie voor bijvoorbeeld groene daken en gevels is sinds kort aan te vragen. (Foto: Chris de Waard)

Doelgroep dreigt subsidie klimaatadaptatie Oegstgeest mis te lopen

De subsidie voor klimaatadaptatie in Oegstgeest dreigt niet terecht te komen bij de groepen die er het meeste aan hebben. Dat vreest de VVD, die constateert dat de subsidie, van maximaal duizend euro per huishouden, pas aangevraagd kan worden nadat de kosten al gemaakt zijn.

De subsidie, die bedoeld is voor onder meer het aanleggen van groene daken en gevels bij de woning, is sinds kort aan te vragen. Niet alleen is het aanvraagformulier niet gebruikersvriendelijk, aldus de VVD, ook schrikken de voorwaarden van de subsidie inwoners af. De partij heeft signalen gekregen van inwoners dat ze twijfelen over het nemen van maatregelen omdat het onduidelijk is of er daadwerkelijk subsidie toegekend wordt.

Commissielid Henk Koese in gesprek met verslaggever Jan Frensen over de subsidie voor klimaatadaptatie.

Lagere inkomens
“Het is voor inwoners onduidelijk hoeveel geld er nog in de pot zit, of hoeveel er over zes maanden nog is”, aldus Henk Koese van de VVD over de subsidiepot van 100.000 euro. En daar worden vooral lagere inkomens mee geraakt, aldus de partij. “Voor mensen die het toch wel kunnen betalen is de subsidie mooi meegenomen, maar er zijn ook mensen die de subsidie echt nodig hebben om maatregelen uit te voeren.”

Volgens de VVD is het beter als er vooraf een toetsing wordt gedaan, zodat mensen maatregelen pas uit hoeven te voeren zodra ze zeker weten dat ze daar ook de vergoeding voor krijgen.

Omgevingsdienst
Wethouder Oudendijk, die antwoordde namens wethouder Van Tongeren die afwezig was bij de vergadering waar de VVD het punt aanstipte, zegt dat er eerst contact opgenomen moet worden met de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH), omdat die dienst uitvoering geeft aan de subsidie.

Het wordt daarom later bekend of de voorwaarden van de subsidie aangepast kunnen worden.

 

Advertentie

Duurzaamheid Oegstgeest Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×