(Archieffoto: Chris de Waard)

Kunst en wetenschap staan centraal tijdens Nacht van Ontdekkingen

Komende zaterdagavond 14 september staat Leiden in het teken van de Nacht van Ontdekkingen. “Een festival waar wetenschap en kunst elkaar ontmoeten”, zegt Bas Schreuder van de organisatie. Hij was woensdag te gast in de Sleutelstad-studio bij Nieuws071.

Dit jaar wordt alweer de twaalfde editie van dit festival gehouden. “Er is veel te doen, je kunt op ontdekkingstocht langs theatervoorstellingen, muzikale optredens, exposities, kunstinstallaties, workshops en lezingen; alles rondom de thema’s kunst en wetenschap”, aldus Schreuder.

Het festival wordt gehouden in de Pieterskerk, Gravensteen aan het Pieterskerkplein, de Hortus Botanicus, het Academiegebouw, het PJ Veth gebouw en de Sterrenwacht.

“Niet alleen de locaties zijn deels nieuw, ook het startpunt van de ontdekkingstocht is nieuw: het Pieterskerkplein. Daar is het centrale punt waar je ticket wordt gescand of waar je nog een kaartje kunt kopen. Deze is open vanaf 18.30 uur. Hierna ontvang je een toegangsbandje dat toegang geeft tot alle locaties en natuurlijk ook voor de afterparty in de Nobel”, aldus Schreuder.

Schreuder benadrukt dat dit jaar weer scherper dan voorgaande jaren is gekeken naar de combinatie van kunst en wetenschap, de combinatie van die twee werelden. Hij verheugt zich zelf onder meer op Smile, een tech-kunstinstallatie die in de Pieterskerk staat. “Deze installatie neemt jouw portret en transformeert het dankzij geavanceerde AI-technologie tot een foutloze replica, tot een perfecte versie van jezelf, als een superwezen die voldoet aan elk idee van perfectie. Maar er is nog veel meer te doen zaterdagnacht, gewoon teveel om op te noemen. Neem een kijkje op onze website voor het complete programma.”

De Nacht van Ontdekkingen is zaterdag 14 september van 19.00 uur tot middernacht. Sleutelstad brengt live verslag uit van de nacht, volg het op www.sleutelstad.nl.

 

Bas Schreuder van de Nacht van Ontdekkingen te gast bij Nieuws071-presentator Jaap van Sandijk.

Nieuws071 is het dagelijkse actualiteitenprogramma van Sleutelstad. Het wordt van maandag tot en met vrijdag live uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur vanuit de studio aan de Middelstegracht in Leiden. Het programma is dan te horen en zien via www.sleutelstad.tv, maar ook te beluisteren via de playknop op deze website of een van de vele radio-app’s voor de mobiele telefoon. Het programma is na afloop terug te luisteren via www.sleutelstad.nl/uitzending-gemist.

 

 

Advertentie

Cultuur Leiden Link in Bio Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×