Alle winnaars van de Voorschoten Awards 2024 bij elkaar. (Foto’s: Nelleke de Vries)

Vier Voorschoten Awards uitgereikt

Tijdens een feestelijke avond in de Kruispuntkerk zijn vrijdagavond voor de tweede keer de Voorschoten Awards uitgereikt. Pieter Koree, Thea van Leeuwen, het instructeurs Team Zwemvereniging EVZV en Silvan Woertman ontvingen de wisseltrofee in de categorieën Cultuur, Sport, Vrijwilligers en Jeugd.

Net als vorig jaar zat de Kruispuntkerk weer helemaal vol. Onder de aanwezigen waren, naast de genomineerden, ook de winnaars van vorig jaar, familie en vrienden van de genomineerden van dit jaar en vele belangstellenden. Wethouders Hans van der Elst en Hubert Schokker reikten net als vorig jaar de Voorschoten Awards uit.

De jazzdames van Avanti gaven demonstraties, het Albjerg Trio verzorgde een prachtig professioneel jazzconcert, Liselotte Rasch was door haar vader Hans Rasch van Museum Voorschoten gevraagd om een gedicht voor te dragen en dat deed ze heel goed. Ook het gedicht dat Gijs Grimbergen voordroeg, werd gewaardeerd. Spreker van de avond was sportjournalist Krijn Schuitemaker van de NOS en Eurosport.

Maar het ging uiteraard om de prijzen.

Winnaar categorie Cultuur
Pieter Koree. “Pieter is zeer actief bij Museum Voorschoten. Hij is altijd bereid te helpen en staat voor iedereen klaar. Het museum kan niet zonder hem, hij is echt onvervangbaar. De beste, meest loyale en trouwste vrijwilliger die er bestaat. Is het museum open, dan is Pieter aanwezig. Gaat het alarm in de avond af, dan gaat Pieter naar het museum. Pieter is een gouden medewerker,” aldus het juryrapport.

Winnaar categorie Sport
Instructeurs Team Zwemvereniging EVZV. “Dit team heeft bijzonder veel inzet getoond. Vertegenwoordigers Petra van der Aa en Sandra van der Torre verzorgen met het gehele team de zwemlessen voor 344 leden van de vereniging. Naast het geven van les, zorgen zij ervoor dat men zich lid voelt van de club door de leden op speelse wijze nieuwe vaardigheden aan te leren, en het Sinterklaasfeest en de disco-zwemavonden te organiseren. De combinatie van professionaliteit en warme betrokkenheid bij de kinderen en het bieden van gezelligheid is top.”

Winnaar categorie vrijwilligers
Thea van Leeuwen. “Thea is zolang de avondvierdaagse bestaat actief binnen de organisatie. Al zestig jaar lang is ze vrijwilliger, onder andere als bestuurslid, verkeersregelaar en als steun en toeverlaat voor alle bestuursleden door de jaren heen. Door haar ervaring weet Thea precies hoe het een en ander geregeld moet worden. Ze is altijd vrolijk en bereid te helpen. Al die jaren, elke keer weer. Thea is de bescheidenheid zelve en zal nooit opscheppen over haar zestigjarige inzet. Maar zonder vrijwilligers als Thea zou de avondvierdaagse niet kunnen bestaan.”

Winnaar categorie Jeugd
Silvan Woertman. “Silvan is actief als scheidsrechter bij Voorschoten ‘97. Hij heeft als jongste persoon in Nederland zijn KNVB-UEFA-C (VC-2) diploma behaald. Dit heeft Silvan gepresteerd naast zijn studie en als speler van het selectieteam JO17-1. Zijn uitzonderlijke geestdrift, passie en wilskracht om iets te bereiken zijn voor een 17-jarige zeer bijzonder.”

Voorschoten Awards
De Voorschoten Awards worden ieder jaar aan het begin van het Weekend van Voorschoten georganiseerd, en zijn dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De Voorschoten Awards werden in het leven geroepen om bijzondere bijdragen op het gebied van sport, cultuur en vrijwilligerswerk in Voorschoten te eren en actieve inwoners in het zonnetje te zetten.

Advertentie

Cultuur Maatschappij Sport Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×