Tientallen laptops van BplusC werden vanmiddag gedoneerd aan de Leidse Laptoppers. (Foto: Chris de Waard)

BplusC doneert bijna vijftig Laptops voor minima

De Leidse Laptoppers hebben dinsdagmiddag 49 laptops in ontvangst genomen van de BplusC-organisatie. Het gaat om gebruikte computers die worden vervangen, maar voor veel toepassingen nog goed bruikbaar zijn. BplusC is de tweede grote organisatie die laptops op deze manier een tweede leven geeft. Eerder deed ook de gemeente Leiden dat al met circa 750 laptops.

De Leidse Laptoppers is een organisatie die zich inzet voor digitale inclusie door mensen zonder de benodigde financiële middelen te voorzien van een laptop. “Zo verkleinen we de digitale kloof”, zegt Michiel Janssen. “En die missie deelt BplusC met ons.”

Michiel Janssen van de Leidse Laptoppers vertelt waar de laptops vandaan komen en voor wie ze bestemd zijn.

Gedatawiped
BplusC is al zo’n twee jaar een van de inleverlocaties voor laptops voor Leidse Laptoppers. Iedereen die een laptops heeft die niet meer wordt gebruikt, kan deze inleveren bij een van de bibliotheekvestigingen of bij Kringloopbedrijf Het Warenhuis. De laptops worden vervolgens ‘gedatawiped’ wat wil zeggen dat alle eventueel nog aanwezige bestanden permanent worden gewist. “En daarna zetten we we Windows op”, vertelt Janssen.

Maatschappelijke organisaties
Wie een laptop via de Leidse Laptoppers wil krijgen, kan niet zelf contact met de organisatie opnemen. Dat gaat via maatschappelijke organisaties als SOL Leiden, Incluzio, Vluchtelingenwerk Leiden en de Stichting Leergeld om er een paar te noemen. Een compleet overzicht staat op de website van de Leidse Laptoppers.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×