De zes solisten met rechtsachter Leonardo Valiante en linksachter acteercoach João Paixão. (Foto: PR)

Carattaco: opera in de Lokhorstkerk door jonge musici

De opera Carattaco is nog maar één keer eerder in Nederland opgevoerd. De voorstelling op 20 oktober in de Lokhorstkerk is dus een unieke gelegenheid om kennis te maken met dit werk van de jongste zoon van Johann Sebastian Bach. Deze Johann Christian Bach woonde een groot deel van zijn leven in Londen. De opera gaat over de strijd van de Britten tegen de Romeinen aan het begin van onze jaartelling, onder leiding van hun koning Caratacus of Carattaco.

De uitvoering in de Lokhorstkerk (en een dag eerder in Den Haag) is in handen van jonge musici: pas afgestudeerden en studenten van enkele Nederlandse conservatoria. Zij worden begeleid door het barokensemble Concerto Valiante. In de studio vertellen Leonardo Valiante, clavecinist, oprichter en leider van het ensemble, en Amit Yungman, een van de hoofdrolspelers, over hun aanpak van Carattaco.

Cultuur071: Opera Carattaco te zien in de Lokhorstkerk.

De uitvoering is concertante, dat wil zeggen zonder decors. Maar er wordt wél geacteerd. Valiante: “We willen graag jonge, talentvolle musici de kans geven om podiumervaring op te doen.” Amit Yungman is zo’n jong talent. Hij is pas afgestudeerd als countertenor en vertolkt de hoofdrol, van Carattaco. De andere rollen worden gespeeld en gezongen door Yulietta Quevedo Santos, Carolina Andrade, Alejandro Barrientos, Yuichi Sakai Lelieveld en Luize Razdovska.

Groot voordeel van concertante producties is dat ze veel goedkoper zijn dan complete operaproducties met decors en speciale effecten. Prijzen voor Carattaco in de Lokhorstkerk lopen uiteen van 28,00 euro in de zaal tot 12,00 euro voor studenten.

De voorstelling van 20 oktober in de Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, begint om 15.30 uur. Tickets zijn te bestellen door een mail te sturen naar concertovaliante@ziggo.nl, of bel: 06-23867050.

Advertentie

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×