Matthijs van der Hoeven is de nieuwe fractievoorzitter van het CDA in Zoeterwoude. (Foto: CDA Zoeterwoude)

Wisseling fractievoorzitterschap CDA Zoeterwoude

Matthijs van der Hoeven is vanaf vandaag de nieuwe fractievoorzitter van het CDA Zoeterwoude. Hij neemt de leiding van de fractie over van Astrid Coene. Die blijft wel gewoon raadslid.

“Matthijs is een geboren en getogen Zoeterwoudenaar met stevige wortels in het vrijwilligerswerk en verenigingsleven. Ook neemt hij een schat aan ervaring mee uit zijn werkzame achtergrond. Als fractie en bestuur zijn we er trots op dat we met Matthijs een fractievoorzitter hebben met potentie voor onze partij én Zoeterwoude”, zegt Coene over de wissel binnen de fractie. “Ik wil Matthijs de ruimte bieden en hem als trekker verder laten bouwen aan onze toekomst en doe zelf een stapje terug.”

Matthijs van der Hoeven prijst op zijn beurt Astrid Coene voor haar betrokkenheid. “Ze heeft een groot en sociaal hart voor onze gemeente en heeft twee jaar geleden in een lastige periode de verantwoordelijk gepakt én gebouwd aan een evenwichtige fractie. Dat heeft ze met verve gedaan. We zijn haar zeer dankbaar voor haar inzet voor het CDA en Zoeterwoude.” Coene werd na de verkiezingen in maart 2022 noodgedwongen fractievoorzitter van het CDA Zoeterwoude toen de gedoodverfde fractieleider Arjen Bakx na de verkiezingen ineens opstapte na een verschil van mening over de te volgen koers.

“Als nieuwe fractievoorzitter blijf ik samen met de fractie vol aan de slag gaan”, zegt Van der hoeven over zijn nieuwe rol. “Daarnaast wil ik meer jongere Zoeterwoudenaren zoals twintigers, dertigers en veertigers enthousiast krijgen om mee te denken en te doen. Wat wij in de gemeenteraad doen, doet ertoe. Samen met fractie en wethouders kijk ik verder dan de waan van de dag en wil ik bouwen aan doordachte en hoopvolle plannen voor de toekomst van zelfstandig Zoeterwoude; voor een sociale en veilige gemeenschap waar het fijn wonen is voor iedereen, jong en oud.”

Advertentie

Politiek Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×