Gemeente Leiderdorp vangt tijdelijk extra asielzoekers op

De gemeente Leiderdorp gaat op verzoek van het COA tot het einde van dit jaar maximaal 73 asielzoekers extra opvangen in de Power City Church in Leiderdorp. Het gaat om asielzoekers die nu niet terecht kunnen in aanmeldcentrum Ter Apel. Het COA wil eind deze week of begin volgende week starten met het inhuizen van de asielzoekers.

In de Power City Church aan Elisabethhof 5 worden op de benedenverdieping al 100 asielzoekers opgevangen. Deze opvang wordt verzorgd door de Veiligheidsregio. De nieuwe asielzoekers worden opgevangen op de 2e en 3e verdieping van dit gebouw. Het COA verzorgt de opvang en begeleiding. Met het COA zijn dezelfde afspraken over beheer en beveiliging gemaakt als met de Veiligheidsregio.

Omwonenden en omringende organisaties zijn vanochtend per brief geïnformeerd. De gemeente heeft ook overige relevante instellingen en overheden geïnformeerd. Wethouder Gebke van Gaal: “Wij vinden het van belang om als gemeente Leiderdorp onze verantwoordelijkheid te nemen in de opvangcrisis. De situatie in Ter Apel is zeer schrijnend. In Leiderdorp hebben we inmiddels ervaring met de opvang van asielzoekers op deze locatie. Dit gaat steeds in goede interactie met de buurt.”

Leiderdorp is naast deze tijdelijke extra opvang ook op zoek naar een permanente plek voor de opvang van vluchtelingen. Binnenkort maakt de gemeente bekend welke plek daarvoor in beeld is.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×