Wethouder Elfred Bus ontving begin dit jaar de eerste inwoner die de Milieustraat op afspraak bezocht.

Oegstgeest tevreden over werken op afspraak bij Milieustraat

De gemeente Oegstgeest gaat door met het werken op afspraak bij de Milieustraat aan de Haarlemmerstraatweg. Uit een evaluatie blijkt dat de ervaringen en resultaten over het algemeen positief zijn.

Sinds 1 februari van dit jaar moeten inwoners die de Milieustraat willen bezoeken om afval te brengen, eerst online een afspraak maken. Dit kan via het afsprakensysteem op de website van de gemeente of telefonisch via het Klant Contact Centrum (KCC). Nadat een half jaar ervaring is op gedaan met de nieuwe werkwijze, is het bezoeken van de Milieustraat op afspraak geëvalueerd.

“Door regulering van de bezoeken zijn pieken en dalen afgevlakt, zijn er geen files meer en kan personeel bezoekers beter sturen op het goed gescheiden aanbieden van afval- en grondstofstromen”, schrijft het college in een mededeling aan de gemeenteraad. “En dat draagt bij aan het realiseren van de VANG-doelstellingen.” VANG staat voor ‘Van Afval Naar Grondstof’ en zorgt ervoor dat ingeleverde materialen zoveel mogelijk opnieuw gebruikt kunnen worden.

“We registreren wel een toename van het aantal Fixi-meldingen van bijplaatsingen”, meldt het college nog. In wijken waar dat veel gebeurt, krijgen bewoners extra informatie  over de nieuwe werkwijze van de Milieustraat.

Advertentie

Duurzaamheid Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×