Met de nieuwe opleiding Cybersecurity & Cybercrime speelt de Universiteit Leiden in op de kwetsbaarheid van digitale systemen. (Afbeelding ter illustratie, gegenereerd met AI: Shutterstock)

Universiteit Leiden gaat opleiden tot bestrijder van cybercrime

De Universiteit Leiden gaat studenten opleiden tot cyberexperts die de strijd met cybercriminaliteit kunnen aangaan. Ze lanceert een nieuwe bacheloropleiding die technologie, recht, criminologie en beleid combineert. De universiteit speelt ermee in op de toegenomen afhankelijkheid van ‘genetwerkte technologie’ en het maatschappelijk besef van de kwetsbaarheid van digitale systemen.

De opleiding Cybersecurity & Cybercrime wordt gegeven op de Haagse vestiging van de Universiteit Leiden. “Den Haag staat internationaal bekend als stad van vrede, recht en veiligheid”, zo motiveert de universiteit de locatiekeuze. “Organisaties als Europol en het Nationaal Cyber Security Centrum zijn gevestigd in deze stad, daarom biedt Den Haag volop mogelijkheden voor studenten om kennis te maken met de bestrijding van cybercriminaliteit.”

De Universiteit Leiden heeft haar onderwijsaanbod nog met een andere bacheloropleiding uitgebreid, namelijk Economie & Samenleving. Daarbij werkt zij samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam. Doel is studenten te leren om de ‘meest urgente economische en maatschappelijke uitdagingen’ te begrijpen, zoals klimaatverandering en kunstmatige intelligentie. Ook deze opleiding is in Den Haag gesitueerd.

September 2025
De eerste studenten van beide opleidingen starten in september 2025. Begin 2026 gaan zij gebruik maken van het nieuwe Spuigebouw, een modern inkomen van de Universiteit Leiden op een steenworp afstand van het Binnenhof.

Advertentie

Economie Leiden Link in Bio Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×