Cees Bijloos is voorgedragen als nieuwe voorzitter. (Foto: Jules Perel)

Cees Bijloos beoogd nieuwe voorzitter Ondernemersvereniging Voorschoten

Cees Bijloos is de beoogd nieuwe voorzitter van de Ondernemersvereniging Voorschoten (OVV). Het bestuur heeft Bijloos aan de leden voorgedragen, een definitieve benoeming zal volgend jaar plaatsvinden. Bijloos volgt Fred Snelderwaard op die in juli zijn functie neerlegde.

Cees Bijloos is een bekend gezicht in Voorschoten en behoeft eigenlijk geen verdere introductie. Hij is afkomstig van InsingerGilissen Bankiers N.V. Na zijn opleiding begon hij in 1968 bij de ABN Bank op de internationale effectenafdeling. Vervolgens werkte hij in New York op Wall Street en later enige jaren in Londen. In 1979 keerde hij terug in Nederland. Na de fusie met de AMRO in 1991 werd hij verantwoordelijk voor de wereldwijde obligatiehandel. Vanaf 1997 was hij vermogensbeheerder voor een exclusieve dochter van ABNAMRO en later BNP Paribas.

Andere functies die Bijloos vervulde zijn: bestuurder van Bank Insinger de Beaufort NV, voorzitter Vereniging van Vermogensbeheerders & Commissionairs, Raad voor de Effectenbranche en bestuurslid Internationale Capital Market Association. Ook zat hij in het bestuur van verschillende pensioenfondsen en goede doelen stichtingen. Binnen Voorschoten is hij vooral bekend als oud-voorzitter van de VVD en het Paardenmarkt Comité. Momenteel is Bijloos gepensioneerd maar nog wel belast met enkele toezichtfuncties op beleggingsgebied. Hij woont in Voorschoten, maar is ook hobbyboer in Limburg.

Het bestuur is blij dat Bijloos beschikbaar is als bestuurslid en voorzitter. “Hij kent ons dorp heel goed, heeft goede contacten en kent de lokale belangenbehartigers voor ondernemers en overheidsinstanties zoals de gemeente. Hij weet hoe de hazen hier lopen en kan daardoor de belangen van onze leden uitstekend vertegenwoordigen”, aldus het bestuur.

Conform de statuten van de OVV moet een algemene vergadering georganiseerd worden om in de opvolging te voorzien. Die zal niet eerder dan begin volgend jaar kunnen worden gehouden. Het bestuur heeft daarom besloten om Cees Bijloos met ingang van 1 november 2024 tot bestuurslid te benoemen. Leden die daar bezwaar tegen maken, kunnen dat voor 25 oktober kenbaar maken. In de ledenvergadering van volgend jaar nemen de leden dan een definitief besluit over het voorzitterschap.

Economie Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×