(Foto: Gemeente Oegstgeest)

Scheve huisjes Oegstgeest geplaatst

Deze week zijn in Oegstgeest twee scheve huisjes geplaatst. De woningen voor mensen met onaangepast gedrag staan net naast snelweg A44 en worden de komende weken afgebouwd. Eind dit jaar kunnen de bewoners er intrekken.

Scheve huisjes komen van het Deense Skaeve Huse, wat vreemde huizen betekent. Ze zijn bedoeld voor mensen met sociaal onaangepast gedrag. In een normale woonwijken kunnen deze mensen niet terecht, omdat ze vaak ernstige woonoverlast veroorzaken.

Afgelegen
Scheve huizen staan vaak op afgelegen plekken. Mensen wonen in kleine gemeenschappen. De scheve huisjes in Oegstgeest zijn geschikt voor één persoon per huisje. Er komen dus twee mensen te wonen. Dat de huisjes er moesten komen is is al bekend sinds 2007, toen een voorstel daartoe in de gemeenteraad werd aangenomen.

Daar is dus flink wat vertraging in opgelopen. Zo duurde het eerst heel lang voordat een geschikte locatie gevonden werd. Sinds het verlopen van de bezwaartermijn heeft het nog ruim een halfjaar geduurd omdat er vertraging was bij het aanleggen van de aansluitingen voor water en elektra.

Naast het afbouwen van de huisjes zelf wordt de komende tijd ook nog het terrein ingericht. Daarna kunnen de bewoners er gaan wonen. De woningen worden beheerd door Stichting de Binnenvest en corporatie MeerWonen.

Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×