Optoppen wordt nationaal gezien als een van de oplossingen voor het woningtekort. (Foto: Provincie Zuid-Holland)

'Optoppen woningen draagt bij aan oplossen woningtekort Oegstgeest'

Het toevoegen van extra verdiepingen aan bestaande gebouwen kan helpen met het woningtekort in Oegstgeest. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders op vragen van Progressief Oegstgeest.

Het zogenaamde optoppen wordt nationaal gezien als een van de oplossingen voor het woningtekort, en draagt bij aan verdichting in populaire gebieden. Bovendien zou het in theorie sneller nieuwe woningen op moeten leveren dan volledig nieuwe gebouwen, omdat het vergunningentraject minder lang duurt.

Voorwaarden
“In Oegstgeest is nog weinig ervaring met optoppen”, zegt verantwoordelijk wethouder Elfred Bus. Desalniettemin ziet het college mogelijkheden, mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. “Het moet wel passend zijn in de omgeving, denk bijvoorbeeld aan de verhouding tot omliggende bouwhoogtes, de parkeerdruk of het behouden van groen.

Vooral de hoge parkeernormen in Oegstgeest spelen eventuele projecten parten. Een nieuw plan voor mobiliteit en bereikbaarheid zou hier eventueel wat aan kunnen doen. “Denk aan grotere inzet op andere modaliteiten, deelvervoer en het aanpassen van de normen”, aldus de wethouder.

Momenteel wordt in het dorp een project voorbereid. Het is de bedoeling dat er een extra verdieping op de Heemwijckflat komt. “Dit is voor ons dus ook een moment om te kijken waar zij en wij tegenaan lopen.”

Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×