(Foto: Chris de Waard)

Hotel, kantoren en sportschool in voormalige V&D-pand

Naast woningen en winkels komen er in het voormalige pand van warenhuis V&D ook kantoorruimtes, een sportschool, een hotel en een restaurant.

Het gebouw staat sinds het vertrek van Hudson’s Bay grotendeels leeg. Alleen de begane grond is sinds enkele maanden verhuurd aan modeketen C&A die de Haarlemmerstraat verruilde voor de Aalmarkt.

“Voor enkele panden aan de Breestraat en de Aalmarkt zullen omgevingsvergunningen worden aangevraagd voor functies die volgens het huidige omgevingsplan al mogelijk zijn”, schrijft wethouder Fleur Spijker (economie) in een update aan de Leise gemeenteraad. Het gaat daarbij om detailhandel en woningen.

De andere functies passen niet in het huidige omgevingsplan. Dat moet daarvoor eerst worden herzien. De procedure voor die wijziging is inmiddels gestart. Spijker: “De gemeente begeleidt dit traject zorgvuldig om tot een breed gedragen programmering te komen.”

Voor de invullingsplannen wordt een Nota van Uitgangspunten opgesteld die voor advies aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Dat gebeurt naar verwachting begin volgend jaar.

Economie Leiden Link in Bio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×