(Foto: Gemeente Leiden)

CDA, D66 en VVD pleiten voor pilot met stadsreservisten

Vrijwillige ondersteuners voor de Leidse boa’s zouden een gat op kunnen vullen als het gaat om lichte toezichthoudende taken. Dat denken de fracties van het CDA, D66 en de VVD. De drie partijen komen daarom met een voorstel om een proef te doen met deze ‘stadsreservisten’, zoals de partijen ze noemen.

“We hebben het idee afgekeken van het CDA in Amsterdam”, geeft het Leidse CDA-duoraadslid Annelies van Vark volmondig toe: “Beter goed gejat dan slecht bedacht.” Ervaringen met de reservisten hebben ze ook in de hoofdstad nog niet. “Het voorstel is daar ook net aangenomen, dus ze gaan er nu mee aan de slag.”

Waarschuwingen
In Leiden pleiten Van Vark en haar medestanders voor een proef met bijvoorbeeld vijf vrijwillige stadsreservisten die bepaalde toezichthoudende taken op zich zouden kunnen nemen. “Het gaat dan bijvoorbeeld om automobilisten aanspreken die fout parkeren of jongeren die appen op de fiets.” Het blijft dan overigens bij het geven van waarschuwingen, want boetes mogen de boa-vrijwilligers niet uitdelen.

Duoraadslid Annelies van Vark van het CDA Leiden over haar voorstel om een proef te gaan doen met stadsreservisten die boa’s op vrijwillige basis kunnen ondersteunen.

Uniform
De vrijwillige boa-ondersteuners zouden voor ze aan de slag gaan wel een opleiding moeten krijgen en vervolgens in uniform de straat op gaan. “Ze moeten natuurlijk wel herkenbaar zijn voor het publiek”, zegt Van Vark.

Leiden Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×