Leidse studenten organiseren pubquiz voor onderwijsprojecten

Vijf studenten van de Hogeschool Leiden houden vrijdagmiddag 8 november een gratis online pubquiz voor bedrijven. Dit doen ze onder de naam Afrikans Events. Het doel is geld op te halen voor Edukans. Tijdens deze middag is er ook ruimte voor ondernemers om elkaar te leren kennen.

Edukans zet zich in om onderwijs voor kinderen en jongeren in kansarme gebieden mogelijk te maken. Met het evenement richten de studenten zich op het Start-up Kits project. In Kenia is werkloosheid een groot probleem. Met dit project helpt Edukans jongeren om gericht onderwijs te volgen en bedrijven op te starten. Via Edukans kregen in 2023 ruim 600.000 jongeren en kinderen onderwijs.

Inschrijving deelnemers
Aan het evenement doen alleen medewerkers van bedrijven mee. Elk bedrijf doet mee met een of meerdere teams van maximaal tien personen. Het evenement is gratis. Deelnemers kunnen geheel vrijblijvend een lot kopen van vijf euro. Naast deze donatie is het mogelijk om een vrijwillige donatie te doen. Mensen geven zich op door een mail te sturen naar afrikans.events@gmail.com. Een dag voor het evenement ontvangen de deelnemende bedrijven de link voor het online evenement.

Programma
De middag bestaat uit verschillende onderdelen. Naast de pubquiz is er een presentatie over de projecten van Edukans. Daarnaast is er nog een loterij en de kans om andere bedrijven te leren kennen. Dit laatste gebeurt door middel van een korte cursus Swahili. Zo bouwen de bedrijven onderling relaties op. De volledige opbrengst van het evenement gaat naar het project van Edukans.

Afrikans Events is een non-profit evenementenbureau opgezet door vijf studenten van Hogeschool Leiden. Met hun fondsenwervende evenement zetten ze zich in voor kinderen en jongeren in kansarme landen.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×