(Foto: Wiebe de Jager)

Rijkswaterstaat gaat verkeer tellen via kentekenregistratie

Rijkswaterstaat doet op vijf wegen in Zuid-Holland onderzoek naar weggebruik via kentekenregistratie. Van zaterdag 2 tot en met dinsdag 5 november wordt daarvoor met behulp van camera’s geteld op onder andere de N434 Rijnlandroute bij Leiden.

Met de verkeerstelling wil Rijkswaterstaat een beter beeld krijgen van de herkomst en bestemming van de personenauto’s en het vrachtverkeer op de betreffende wegen. Met camera’s langs de weg en op viaducten gaat Rijkswaterstaat de kentekens van passerende personenauto’s en vrachtauto’s registreren.

Een deel van de geregistreerde kentekenhouders ontvangt na de meetperiode een brief met de vraag om deel te nemen aan een onderzoek naar het gebruik van de rijksweg. Hierin wordt aan bestuurders van personenauto’s gevraagd wat de motieven zijn voor het gebruik van de auto. Bij het vrachtverkeer moet het onderzoek vooral informatie opleveren over de vervoerde goederensoorten. De resultaten van het onderzoek kunnen aanleiding zijn voor verkeersmaatregelen op en rond de weg.

Naast de N434 Rijnlandroute bij Leiden worden camera’s opgesteld op de A44 tussen Noordwijkerhout en Warmond, de A15 tussen Spijkenisse en Hoogvliet, de N57 tussen Brielle en de Harmsenbrug en de A27 tussen Gorinchem en Noordeloos.

Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×