Esther Mieremet
Esther Mieremet is de nieuwe fractievoorzitter van D66 in Voorschoten. (Foto: Gruytphotography)

Esther Mieremet volgt Jolien Schroot op als fractievoorzitter D66 Voorschoten

Met ingang van 1 november is Esther Mieremet de nieuwe fractievoorzitter van D66 in Voorschoten. Ze volgt Jolien Schroot op, die tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2026 raadslid blijft.

“Het vaststellen van de begroting voor 2025 is een goed moment om het leiderschap van de fractie aan de volgende politieke generatie over te dragen”, zegt Schroot. “Met plezier heb ik deze functie vervuld maar mijn energie neemt af als gevolg van een chronische lichamelijke aandoening.”

De gemeenteraad staat de komende jaren voor stevige vraagstukken omdat er minder geld vanuit het Rijk komt, in combinatie met meer taken. Vacatures zijn lastig in te vullen en opgaven zijn complexer. Mieremet is sinds maart 2022 raadslid.

“Samen werken aan oplossingen, samen komen tot de beste keuzes voor Voorschoten en haar inwoners, dat is mijn drijfveer”, aldus Mieremet. Ze geeft aan dat het uitvergroten van verschillen niet helpt bij het maken van keuzes.

De fractie van D66 Voorschoten en het bestuur van de Leidse regio dankt Jolien Schroot dat ze de rol van fractievoorzitter zeer bevlogen op zich heeft genomen afgelopen tijd. Ook is de fractie blij dat ze haar ervaring kan blijven delen de komende twee jaar in de gemeenteraad van Voorschoten.

Maatschappij Politiek Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×