Impressie tiny houses kopermolen
De tiny houses komen aan de noordzijde bij het park. (Impressie: Van der Vorm Vastgoed)

Solliciteren voor nieuwe Leidse tiny houses

De acht tiny houses die momenteel bovenop winkelcentrum de Kopermolen in de Leidse Merenwijk gebouwd worden, worden sociale huurwoningen. Vanwege de bijzondere aard van de woningen komt er wel een speciale toewijzingsprocedure. “Mensen moeten solliciteren”, zegt bouwwethouder Julius Terpstra.

De uitgebreide renovatie van het winkelcentrum is momenteel in volle gang. Op de plek waar voorheen Chinees restaurant Panda stond, verrijst een nieuwe winkelunit. Bovenop die unit komen de acht tiny houses. Omdat het dak afloopt, kunnen bewoners zo vanaf de straat het groene gebied waar de huisjes staan oplopen. Die groene ruimte wordt openbaar toegankelijk. Naast de renovatie van het winkelcentrum wordt er ook een nieuwe woonflat gebouwd.

Jan Frensen in gesprek met wethouder Terpstra over de Tiny Houses bij winkelcentrum de Kopermolen.

Motivatie
Het college heeft nu besloten dat de tiny houses toegewezen worden aan de mensen die daar de beste motivatie voor insturen. Dat mag zowel een brief als een video zijn. “Je ziet dat er een bepaalde groep mensen is die interesse heeft in tiny houses. Je gaat ook in een gemeenschap met elkaar wonen”, aldus de wethouder. Het is de bedoeling dat de geïnteresseerden uitleggen waarom ze er willen wonen en hoe ze willen bijdragen aan het ontstaan van een gemeenschapsgevoel.

Ook wordt gevraagd naar de binding met de Merenwijk. Mensen die al in de Merenwijk wonen en daar een woning achterlaten, krijgen voorrang. Maar ook andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden.

De woningen worden binnen het komende jaar opgeleverd. Aanmelden voor de woningen kan vanaf nu.

Leiden Link in Bio Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×