(Archieffoto: Chris de Waard)

Ton nodig voor versteviging dak Teylingen College

Het Teylingen College Duinzigt in Oegstgeest vraagt met spoed maximaal 100.000 euro van de gemeente voor de versteviging van de dakconstructie van de school. De school pakt binnenkort de aula aan en er worden zonnepanelen op het dak gelegd. Uit onderzoek dat daarvoor werd uitgevoerd, blijkt dat het vijftigjarige dak niet aan de eisen voldoet en met spoed versterkt moet worden.

Het is een onverwachtse tegenvaller voor Oegstgeest, dat kort geleden nog een sluitende begroting presenteerde. Voor de versteviging van het dak moet nu dus op korte termijn nog een ton gevonden worden. Een oproep van wethouder Oudendijk van financiën om het geld toe te kennen en daar later toestemming aan de gemeenteraad voor te vragen, leidde tot veel vragen uit de gemeenteraad.

De wethouder moet van de raad nu eerst uitzoeken hoe urgent de versteviging van het dak is. Daarover komt hij in de komende paar dagen met een memo. Daaruit moet blijken of de versteviging inderdaad zo hard nodig is dat die acuut moet gebeuren, of dat dit enkel nodig is als het dak extra belast wordt door zonnepanelen en een lichtinstallatie. Die laatste is bedoeld voor een podium dat de school wil aanleggen.

In echte noodgevallen kan de wethouder over ‘een potje onvoorzien’ beschikken. Dit bedrag zou dan later alsnog door de gemeenteraad goedgekeurd moeten worden.

Maatschappij Oegstgeest Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×