Minicontainer voor oud papier, foto ter illustratie. (Foto: Rob Overmeer)

Zoeterwoude gaat oud papier weer aan huis ophalen

De gemeente Zoeterwoude gaat in 2025 het oud papier en karton weer huis-aan-huis inzamelen. De huishoudens in de laagbouw krijgen daarvoor een minicontainer, voor de hoogbouw worden extra inzamelcontainers geplaatst. Dit is donderdag besloten in de gemeenteraadsvergadering.

“Het is een heel goed teken dat de raad unaniem voor dit plan heeft gestemd”, zegt wethouder Angelique Beekhuizen. Eerder dit jaar werden de papiercontainers door afvalverwerker Renewi uit het centrum van het dorp weggehaald. Dit gebeurde na klachten over geluidsoverlast. Ook werden door bewoners van buurgemeenten geregeld grote hoeveelheden oud papier in de bakken gegooid en werden de grote containers meerdere malen in brand gestoken.

Inwoners van Zoeterwoude konden daarna het oud papier en karton alleen kwijt bij de gemeentewerf en de grote containers achter het multifunctioneel centrum ‘Ons Huis’. Dat was volgens de toenmalige wethouder Mathieu Paardekooper niet ideaal. Ook hij zag het liefst dat het oud papier en karton weer huis-aan-huis opgehaald zou gaan worden.

Zijn opvolger Beekhuizen zegt dat het voor inwoners nu eenvoudiger wordt om papier aan te bieden. “En we weten ook dat papier dan nog beter gescheiden wordt. Ik wil benadrukken dat we altijd heel tevreden waren over de samenwerking en de inzet van de verenigingen die hierbij betrokken waren. Samen maken we Zoeterwoude schoner en duurzamer.”

Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×