(Foto's: Chris de Waard)

Kleinste horecapand van Leiden weer in bedrijf

Eerder dit jaar verruilde het Italiaanse specialiteitenrestaurant Ragù het minipandje aan de Sint Jorissteeg voor het grotere hoekpand even verderop bij de Hogewoerd. Hard nodig, want het restaurant won aan populariteit en moest vaak nee verkopen door het zeer beperkte aantal zitplaatsen.

Lang heeft het kleinste horecapandje van Leiden niet leeggestaan, want al snel begonnen de ‘Leidsche Helden’ er met het inrichten van hun broodjeszaak. Die Leidsche Helden zijn Matthieu Montagne en Koert Keuter, bijgestaan door Ilse, Joachim en Iwan.

Na een paar weken flink klussen en alvast een beetje proefdraaien werd vrijdagmiddag de openingsborrel gehouden met onder andere zelfgemaakte bitterballen, naar keuze met vlees of zeewier en verschillende lokale hapjes en drankjes.

Daarmee willen de helden zich dan ook onderscheiden. Het vlees wordt geleverd door Slagerij van de Zon uit de Haarlemmerstraat, de wijn door Henri Bloem die even verderop aan het Levendaal zit en de biertjes worden gebrouwen door de Leidse brouwerij Pronck. De broodjes zijn van Mamie Gourmande.

Advertentie

Economie Leiden Link in Bio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×