CDA tegen nieuwbouw Vijf Meihal en zwembad

6

Als het aan het CDA in Leiden ligt, komt er geen nieuwe Vijf Meihal en ook geen nieuw, groter Vijf Meibad. Na de zomer buigt de Leidse raad zich over de sportplannen van het college, maar op die discussie neemt CDA-fractievoorzitter Patrick Meijer alvast een voorschot: “We moeten af van die plannen voor een Huis van de Sport light”. Liever ziet het CDA dat de onlangs uitgebreide hal en het verouderde zwembad worden opgeknapt. Het op die manier bespaarde geld wil de partij steken in het openhouden van buitenbad De Vliet.

Delen

6 reacties

 1. Duidelijke taal van het CDA. (is geen woord Spaans bij) daar houden we van, in tijden dat de tering naar de nering gezet moet worden m.a.w …’Stelt de tering naar de nering of uw nering krijgt de tering.’ rrr rrr

 2. rinabanning@casema.nl op

  Helemaal met de waterrat en het CDA eens. We hebben een prachtig 50mtr. buitenzwembad ‘De Vliet’. Ik merk dat het een visitekaart is voor de stad Leiden.
  Het plan om een nieuw, groter Vijf Meibad te bouwen is in deze tijd van bezuinigingen absurd. Denk aan het onderhoud en de exploitatiekosten !!!
  In deze tijd is een pas op de plaats terecht en laten we wat we al hebben goed onderhouden.
  Vriendin van ‘De Vliet’

 3. Johan Volkers op

  Denk dat de gemeente inderdaad wel wat zorgvuldiger mag omspringen met de financiële middelen!
  Er staan nog genoeg andere bouwplannen op stapel, die ook nog gefinancierd moeten worden.
  Er is al genoeg geld verspild in het verleden (Transferium, 2 tunnels Willem de Zwijgerlaan). Onvoorstelbaar allemaal 🙁

 4. thea de graaf op

  laat de gemeente nu eens niet van de kansel schreeuwen, maar denken hoe het ook kan.Maak van de vliet een multifunctioneel zwembad, dat bij mooi weer het dak openschuift.Dit levert geld op in de winter, anders kost het alleen maar. Alle zwemmmers tevreden, en maak van het 5 mei bad sporthallen. Thesva

 5. René Dentener op

  Dat is dan 3 ton die het CDA hier even weg wil gooien aan een niet-exploitabel en verouderd openluchtzwembad uit de jaren zestig van de vorige eeuw dat uiteindelijk toch gesloten zal moeten worden. Het lijkt er op dat het CDA de weg naar de kiezer volledig kwijt is. Die 3 ton kan wel nuttiger besteed worden in tijden van een economische crisis.
  Wellicht kunnen de paar zwemidioten die het koste wat kost open willen houden zelf de beurs trekken of een exploitant uit de private sector zoeken in plaats van de belastingbetaler met hun linkse hobbies op te zadelen?

 6. @René: is zwemmen nu ook al een linkse hobby en is CDA een linkse partij?
  Voor een heel groot deel ben ik het met u eens (standpunten zijn elders op deze website uitgewisseld), maar het is wel ietwat teleurstellend dat iedere keer dat er ergens geld voor wordt gevraagd, het etiket linkse hobby te voorschijn wordt getoverd. Bejaardenzorg een linkse hobby? Cultuur een linkse hobby? Parkeergarages een linkse hobby? Infrastructuur een linkse hobby (denk aan de steun van SP voor Rijnland Route)? Sport een linkse hobby?
  Je kunt in dit specifieke geval beter zeggen dat een rechtse partij geld in het water wil gooien. Vreemd overigens dat voorstanders van zwembad de Vliet tegen nieuwbouw zijn, terwijl de exploitatiekosten van nieuwbouw lager zijn dan die van het continueren van het huidige zwembad. Ik zou als ik voorstander van buitenzwemmen was (eerlijk gezegd: ik begrijp de commotie niet, want je kunt sinds een jaar of 10 beter dan ooit buitenzwemmen op tal van locaties in en rond Leiden), staan te juichen bij een modern en groter zwembad, zeker als dat op termijn goedkoper blijkt te zijn. Of is dit een linkse gedachtegang?

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.