Rechtstreeks naar inhoud gaan

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Soundcloud
  • 'Sleutelstad.nl Nieuws' rss feed
  • banner idd%20kerst.gif

Leiden - donderdag 8 maart 2012, 11:53
Jacqueline Borg -

|

Afbeelding bij Chinese terracotta strijders komen naar Museum Volkenkunde

Leiden - 8 maart 2012 - Binnenkort komen drie Chinese terracotta strijders naar Museum Volkenkunde. De aardewerken soldaten zijn vanaf 6 april te zien samen met andere archeologische vondsten uit het grafcomplex van China’s eerste keizer, Qin Shihuang. Het complete terracottaleger bestaat uit meer dan 7000 mannen, op ware grootte en realistisch uitgebeeld. Ze zijn onderverdeeld in voetvolk, kruisboogschieters en ruiters met strijdwagens en paarden. In het Volkenkunde zijn een officier, een knielende boogschutter en een soldaat te zien. De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking met twee Chinese instituten, het Shaanxi Provincial Cultural Relics Bureau en Shaanxi Cultural Heritage Promotion Center. (Foto: www.volkenkunde.nl )

Verzend

Reacties

R. Dentener 10 maart '12, om 20:24

Dat stenen leger van Xi'an heeft al heel wat kilometers afgelegd wereldwijd. Althans, de laatste keer dat ik ze heb gezien was in 2009 op een tentoonstelling in het belgische Maaseik, net over de grens met Nederland. http://www.museamaaseik.be/Xian/nl/index2.php
Nu weet ik niet of dit dezelfde groots opgezette tentoonstelling is in Volkenkunde, maar die in Maaseik was zeker de moeite waard.

Aanmelden nieuwsbrief