Leidse coffeeshop verkoopt drugs aan 14-jarigen

De politie stelt een onderzoek in naar de verkoop en het gebruik van drugs in een coffeeshop in Leiden. Een 14-jarige Alphenaar raakte na het gebruik van de drugs tot twee keer toe buiten bewustzijn. De Alphenaar ging afgelopen vrijdag met nog vijf leeftijdsgenoten naar Leiden, waar twee van hen softdrugs hebben gekocht. Het zestal heeft onderweg naar Alphen aan den Rijn de drugs ingenomen. Nu blijkt dat er aan minderjarigen softdrugs zijn verkocht, gaat de politie de controle op de coffeeshops verhogen. Aan jongeren onder de leeftijd van 18 jaar mag geen softdrugs worden verkocht.

Daarnaast wijst de politie erop dat de minderjarige jongeren heel voorzichtig moeten zijn met het gebruik van softdrugs, in hoeveelheid maar ook in combinatie met verschillende soorten softdrugs en ook in combinatie met alcohol. Ouders kunnen het gebruik van drugs ook bespreekbaar maken met hun kinderen om ernstige gevallen als hierboven genoemd te voorkomen. Informatie over drugs zijn bijvoorbeeld te verkrijgen bij de GGD en bibliotheek.

Leiden Coffeeshop


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×