Inloopmiddag op stadhuis over burgemeesterskeuze

Aanstaande zaterdag houdt de gemeente Leiden een inloopmiddag in de Burgerzaal van het stadhuis. Van 12.00 tot 15.00 uur staan raadsleden van alle politieke partijen klaar om vragen over het profiel van de nieuwe burgemeester te beantwoorden. Ook zullen enkele ervaringsdeskundigen op het gebied van burgemeestersreferenda aanwezig zijn. Het gaat om kandidaten die al hebben meegedaan aan een dergelijk referendum.

Tussen 13.00 en 14.00 uur zullen de huidige burgemeester van Vlaardingen, Tjerk Bruinsma, Rick Buddenberg die de strijd in Vlaardingen verloor, maar onlangs het burgemeestersambt van Sassenheim verruilde voor dat van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en de burgemeester van Best, mevrouw Demmers die de verkiezingsstrijd daar won van de heer Loohuis die inmiddels burgemeester is van Haaksbergen, vertellen over hun ervaringen. Kennelijk is meedoen aan een burgemeestersreferendum genoeg om ook bij verlies binnen de kortste keren elders zonder verkiezingsstrijd alsnog burgemeester te worden. Dat moet een hele geruststelling zijn voor potentiele Leidse kandidaten. Vanaf vrijdag 5 juli staat de concepttekst van de profielschets op de website van de gemeente.

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×