Kiezen van burgemeester kost Leiden 2,5 ton

Als op 10 juli definitief besloten wordt om een burgemeestersreferendum te houden, dan moet de gemeente daarvoor diep in de buidel tasten. Wethouder Pechtold schat de kosten op zo`n 250.000 euro, waarbij hij er vanuit gaat dat er op net zoveel plaatsen gestemd kan worden als bij gewone verkiezingen, 64 dus. Conny Broeyer van de PvdA denkt dat het ook wel met wat minder stemplekken kan, hoeveel laat ze nog even open: “Dat hangt van de kosten af.”

“Leiden heeft nog een referendumpotje van tussen de 50.000 en 100.000 euro” laat D66-wethouder Pechtold weten. Dat geld bleef ongebruikt toen het Aalmarktreferendum werd afgeschoten. De gemeente zal er dus minstens 150.000 euro bij moeten leggen, en dat is dan nog zonder een uitgebreide promotiecampagne. Inclusief zo`n campagne lopen de kosten al snel op tot zo`n vijf ton. “Maar geld alleen mag nooit een reden zijn om het niet te doen”, besluit Pechtold

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×