Inbraakpreventie loopt goed

Het Leidse inbraakpreventieproject “Wessie” is een succes. In het jaar 2000 werden maar 17 woningen beveiligd volgens het PolitieKeurmerk Veilig Wonen. Door de komst van het project werden vanaf april 2001 tot heden al 275 woningen volgens het keurmerk beveiligd. Nog eens 275 woningen zullen binnenkort ook het certificaat krijgen.

Van woningen met het PolitieKeurmerk is bekend dat het inbraakrisico vele malen lager ligt dan van een minder goed beveiligde woning. Het project heeft daarnaast nog tal van goede bijwerkingen. Zo worden door huis-aan-huis bewoners te spreken de contacten met de buurt versterkt. De deelnemende partners krijgen gratis informatie over hoe ze de wijk en hun eigen functioneren kunnen verbeteren. Gemeente Leiden, district Leiden-Voorschoten van Politie Hollands Midden, de Leidse Welzijnsorganisatie en alle woningcorporaties hebben afgesproken dat het project “Wessie, uw wijkinbreker” de komende jaren in heel Leiden zal worden uitgevoerd. Al verschillende gemeenten en politieteams buiten de regio hebben voor het project belangstelling getoond.

Leiden Wessie de wijninbreker


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×