De oude Valkbrug bij molen De Valk is de afgelopen periode vervangen. Daarbij is gelijk de doorvaarthoogte aangepast. Foto: Chris de Waard.

Nieuwe vaarroute Leiden-Kagerplassen feestelijk geopend

Leiden heeft eindelijk een directe vaarverbinding met Oegstgeest en Warmond. Door het verhogen van de Valkbrug bij Molen de Valk kunnen bootjes nu rechtstreeks heen en weer varen naar de Kagerplassen. Volgende week zaterdag wordt de brug geopend.

Door de Valkbrug te verhogen tot 1.75 meter is het laatste obstakel in de verbinding verdwenen. Om waterminnend Leiden op de nieuwe vaarroute te wijzen, viert de gemeente op zaterdag 21 september een feestje op het water van de Rijnsburgersingel. Voormalig wethouder van watertoerisme en huidig staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen zal samen met de heer de Boer, voorzitter van ondernemersvereniging MKB-Nederland, de verhoogde Valkbrug feestelijk openen. Om 16.00 uur zijn alle botenbezitters in Leiden van harte welkom op het water van de Rijnsburgersingel. De vaarroute Leiden-Kagerplassen is een belangrijke vaarroute, vooral geschikt voor sloepen en middelgrote recreatievaart. Rondvaartbedrijven, watersportverenigingen en andere `bootgenieters` hebben vele jaren om zo’n vaarroute gevraagd. Met de verhoging van de Valkbrug is deze wens dus in vervulling gegaan. Hierdoor zullen ook meer mensen de stad bezoeken. Tevens is de oude trekvaartroute naar Haarlem weer in ere hersteld. Dit project is onderdeel van de beleidsvisie watertoerisme Leiden ”Een stad zonder water heeft geen vroeger of later…”. Voor volgend jaar staan nog enkele projecten op stapel, zoals de eerste fase van de uitbreiding passantenhaven Oostelijk Havengebied en de realisatie van sloepensteigers bij musea en horeca. Ook de bewegwijzering op de aanvoerroutes en binnenstad wordt in de nabije toekomst uitgebreid.

Advertentie

Leiden schultz valkbrug


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×