Autovrije zondag in Leiden

Aanstaande zondag is het in heel Europa autovrije zondag. In Leiden en omgeving is die dag het openbaar vervoer gratis. ’s Middags zijn er rond het Stadhuisplein en op de Witte Singel tal van activiteiten. Alleen de Witte Singel is zondag helemaal afgesloten voor het verkeer.

De middag begint op het stadhuisplein om 13.00 uur met een optocht van allerlei vormen van fietsvervoer. Leidenaars die in het bezit zijn van een fietskar, kidcar, bakfiets, ligfiets of bijzondere fiets worden opgeroepen om zich aan te sluiten bij deze optocht. Op het stadhuisplein is ook de start van de sprookjesspeurtocht door het historische hart van Leiden. Tijdens die spannende tocht ontmoeten de deelnemers Peter Pan, Ali Baba, Sneeuwwitje, de klokkenluider van de Notre Dame etc. etc. Verder kunnen mensen een literaire tocht fietsen. Aan de hand van een routebeschrijving fietsen de deelnemers langs bekende locaties beschreven in boeken van Gerrit Achterberg, Maarten Biesheuvel en Pauline Slot. Wie meer van leuke en gekke spelletjes houdt is ’s middags van harte welkom op de Witte Singel. Daar kunnen de mensen hun geluk beproeven met fietsen, skaten, straattekenen etc. Skaters kunnen zich uitleven met streethockey, onder toezicht van Skatefun. Milieuwethouder Mohamed Rabbae geeft om 13.00 uur op het Stadhuisplein het startschot voor de gratis festiviteiten. De gemeente Leiden heeft besloten de autovrijedag samen te laten vallen met de dag van het openbaar vervoer. Daarom zijn de bussen in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Katwijk en Noordwijk gratis op die zondag. Voor meer informatie over het gratis busvervoer kan een ieder terecht op www.connexxion.nl.

Leiden autovrij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×