Onderdoorgang Valkbrug feestelijk geopend

Vanmiddag om 16.00 uur wordt de onderdoorgang van de (nood)Valkbrug feestelijk geopend door staatssecretaris Schultz. De oude Valkbrug was het laatste obstakel voor de pleziervaart om vanuit Leiden rechtstreeks naar Warmond en De Kaag te varen. Door de valkbrug te verhogen tot 1.75 meter is dit laatste obstakel in de verbinding verdwenen.

De gemeente roept Leidse botenbezitters op om rond 16.00 uur naar de Rijnsburgersingel te varen en zo de vaarroute feestelijk in gebruik te nemen. De huidige noodbrug wordt aangelegd omdat de oude Valkbrug in zeer slechte staat bleek te zijn en zelfs moest worden afgesloten voor vrachtverkeer. Eigenlijk stond vervanging van de brug pas over een jaar of zes op het programma. Tot die tijd blijft de huidige noodbrug liggen, daarna wordt deze alsnog vervangen voor de nieuwe definitieve Valkbrug.

Leiden valkbrug


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×