Plannen voor herinrichting Lammermarkt stap verder

De gemeenteraad is afgelopen raadsvergadering unaniem akkoord gegaan met de herinrichtingsplannen voor de Lammermarkt. als de parkeergarage over circa twee jaar klaar is, kan er worden begonnen aan een zo groen mogelijke inrichting van het plein. Maar wel op zo’n manier dat er ook evenementen mogelijk blijven.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/203433882″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Tot het zover is worden er nog allerlei zaken nader uitgewerkt en onderzocht. Zo is op initiatief van GroenLinks een passage uit het raadsvoorstel geschrapt waarin stond dat bomen aan de rand van het plein komen. Door dat weg te laten, hoopt de partij dat er toch nog extra bomen kunnen komen. Wethouder Laudy belooft dat er serieus naar gekeken gaat worden, hoewel het lastig is om om het dak van een garage grote bomen te planten. De laag grond is maar 1,5 meter en daar lopen straks ook nog allerlei kabels en leidingen doorheen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/203434116″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Ook naar twee andere wensen wordt nog nader gekeken. Een onderdoorgang bij de Valkbrug, zodat Singelpark-gebruikers de Molenwerf niet over hoeven te steken. “Maar een brug er overheen mag ook,” zegt Conny Broeyer, voorzitter van de Vrienden van het Singelpark. Wethouder Laudy gaat vooralsnog gewoon uit van een zebrapad, maar beloofde ook hier nog eens goed naar te zullen laten kijken. Dat geldt ook voor het al dan niet verleggen van het fietspad tussen de Nieuwe Beestenmarkt en het Schuttersveld.

Al met al werd niet iedereen op zijn of haar wenken bediend, maar overheerst wel tevredenheid dat er nu nog geen blokkades worden opgeworpen tegen de voorstellen van belanghebbenden.

Economie Leiden Politiek Parkeergarage Lammermarkt valkbrug


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×