Staatssecretaris Schultz van Verkeer & Waterstaat spreekt de aanwezige waterliefhebbers toe na de opening van de Valkbrug. (foto's: Chris de Waard)

Staatssecretaris opent Valkbrug

Onder luid getoeter van de vele aanwezige sloepen en andere boten heeft staatssecretaris Melanie Schultz zaterdagmiddag de vaarroute tussen Leiden en De Kaag in gebruik genomen door als eerste onder de verhoogde Valkbrug door te varen. Na de opening werd er een bijeenkomst gehouden bij Stadscafe Van der Werf.

Schultz verrichtte de openingshandeling door samen met MKB Nederlandvoorzitter Hans de Boer een ballon door te prikken. Eerder dit jaar had De Boer zich er bij – toen nog wethouder – Melanie Schultz over beklaagd dat hij niet eens met de boot vanuit Lisse naar Leiden kon varen door alle lage bruggen.

Bij die gelegenheid nodigde hij Schultz uit om als de vaarroute hersteld was, als boegbeeld op zijn sloep te figureren. “Ik sta liever zelf aan het roer” pareerde Schultz deze uitnodiging vandaag bij de opening. Wel had ze om het goed te maken een ‘zeemeermin’ voor de Boer geregeld. De verhoging van bruggen in Leiden is onderdeel van de beleidsvisie watertoerisme Leiden ‘Een stad zonder water heeft geen vroeger of later…’. Voor volgend jaar staan nog enkele projecten op stapel, zoals de eerste fase van de uitbreiding passantenhaven Oostelijk Havengebied en de realisatie van sloepensteigers bij musea en horeca. Ook de bewegwijzering op de aanvoerroutes en binnenstad wordt in de nabije toekomst uitgebreid.

Leiden valkbrug


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×