Autovrije zondag

6

In heel europa is het een ‘Autovrije’ Dag. In Leiden zal wethouder Rabbae het programma rond de autovrije dag om 13.00 uur openen op het Stadhuisplein.

Programma autovrije zondag – 13.00 uur Opening door wethouder Mohamed Rabbae – Start Fiets-kidcarren/bakfietsen optocht; Fiets mee in de bonte stoet van fietskarren, bakfietsen, ligfietsen etc. – Start tussen 13.15 en 17.00 uur Literaire fietstocht Fiets aan de hand van een routebeschrijving langs bekende locaties in Leiden, beschreven in boeken van Gerrit Achterberg, Maarten Biesheuvel, Pauline Slot etc. – Start tussen 13.15 en 17.00 uur Sprookjesspeurtocht binnenstad Ontmoet bekende sprookjesfiguren tijdens een spannende speurtocht met opdrachten door het historisch hart van Leiden. – Tussen 13.15 en 15.00 uur Fietscontrole-actie De politie geeft voorlichting over veilige fietsen en leden van de Fietsersbond controleren gratis remmen en lichten. Locatie Witte Singel – Tussen 13.30 en 16.30 uur. Gekke fietsen Test je vaardigheden op de gekste fietsen en steppen. – Tussen 13.30 en 16.30 uur Skatefun’s SkateHockey Bindt je skates onder en doe mee met een partijtje skatehockey. – Tussen 13.15 en 17.00 uur Springkussen en kinderspelen Pak je kans en spring, gooi en ren mee op de Witte Singel. – Tussen 14.00 en 16.00 uur Straattekenwedstrijd Een jury bepaalt wie de nieuwe Leidse Rembrandt is.

Delen

6 reacties

 1. Nou hier was het ook autovrije dag in valencia in spanje, alleen het was even druk als elke dag. en dat nog wel voor een zondag!

 2. Wat een gezeur over een autovrije dag. Slaat tnergens op. Laat ieder doen waar hij zin in heeft.

 3. Het heeft geen nut om zo’n dag te houden, sommige mensen weten niet eens dat er een autoloze zondag wordt gehouden….. dus gewoon niet meer organiseren als er zo weinig animo voor is!!

 4. autovrije zondag op

  het probleem is dat teveel mensen te kortzichtig denken.

  maar goed, over honderd jaar zal er waarschijnlijk helemaal geen auto meer rijden. puur, omdat er geen benzine meer is, maar nog erger, de temperatuur op de aarde is dan zo is toegenomen, dat iedereen gek wordt van de hitte.

  De pollkappen smelten nu 14 procent dit jaar. D.w.z. dat er in 2060 geen ijs meer op de noordpool is. En maar blijven rijden… Er moet echt structureel iets veranderen. Maar goed, zo zit de mens in elkaar. Als ik het nu maar goed heb.

  De mens is slim, maar ook heel dom. Uiteindelijk zal hij zichzelf om zeep helpen.

  Meer op de fiets dus.

Je bent nu offline