De Fietsersbond overhandigt een ordner vol wensen aan verkeerswethouder Pechtold. (foto: Chris de Waard)

Rabbae schittert door afwezigheid

Regen speelt autovrije dag parten

Om 13.00 uur zou milieu-wethouder Mohammed Rabbae (GroenLinks) de autovrije dag in Leiden openen. Hij liet zich echter vervangen door verkeerswethouder Pechtold. Naar verluidt vond de in Maarssen woonachtige Rabbae het te omslachtig om met het openbaar vervoer naar Leiden te komen.

De Leidse afdeling van de Fietsersbond bood hun wensenlijstje toen maar aan D66-wethouder Pechtold aan. “Een ordner met nog veel ruimte voor nieuwe plannen”, constateerde Pechtold. De fietsersbond zou graag zien dat de gemeente meer aandacht aan fietsverbindingen en -voorzieningen zou schenken. Ook uitbreiding van het aantal 30-km gebieden en een autovrij centrum staan op het verlanglijstje. Meteen bij de start van de eerste fietstocht begon het te regenen. Pas na 14.00 uur werd het weer droog, maar de regen had toen al veel mensen verjaagd. Ook was de opkomst daardoor niet zo hoog. Slechts enkele tientallen mensen verschenen aan de start van de verschillende fietstochten.

Advertentie

Leiden autovrij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×