Leids groen moet 'soberder': meer gras, minder bomen

Meer gras en minder bomen en struiken. Op die manier wil het college jaarlijks zo’n € 75.000 besparen op het onderhoud van parken en ander openbaar groen. Het terugbrengen van het bomenbestand met 1000 bomen levert een besparing op van € 25.000 zo leert de toelichting bij de conceptbegroting. Veel bomen doen het slecht in Leiden en vragen onevenredig veel aandacht, aldus het college.

Bij de grote opknapbeurt die het Noorderpark volgend jaar krijgt, zal alvast rekening worden gehouden met dit nieuwe beleid. Aanplant van struiken en vaste planten wordt vervangen door gras. Ook het Hoogkamerpark moet soberder worden. Het ontwerp zal worden aangepast, waarmee € 50.000 wordt bespaard. Het Plantsoen blijft bij de bezuinigingen buiten schot liet wethouder Van der Sande desgevraagd weten: “Dat is een monument”.

Naast de versobering van het groen gaan de leges voor bijvoorbeeld een kapvergunning omhoog van 14 naar 20 euro. Zo worden ze meer kostendekkend gemaakt. Een grotere stijging zou leiden tot een toename van illegale kap, zo vreest het college.

Advertentie

Leiden begroting boomkap


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×