CDA-raadslid de Haan tijdens de commissievergadering waar afgelopen woensdag gesproken werd over de toenemende overlast door verslaafden. (foto: Chris de Waard).

CDA wil snel opvang voor alcoholverslaafden

Het CDA gaat er bij het college op aandringen om haast te maken met de realisering van een opvangcentrum voor alcoholverslaafden. Dat zei raadslid De Haan vrijdag. Afgelopen woensdag uitte politiecommissaris De Meij kritiek op de gemeente. Hoewel er is besloten zo’n opvangcentrum te openen, is er nog steeds niets gerealiseerd en duurt dus ook de overlast die de alcoholisten veroorzaken voort. Waar het centrum moet komen, weet het CDA nog niet.

Een soortgelijk opvangcentrum voor drugsverslaafden is voor het CDA nog niet aan de orde. Commissaris de Meij pleit voor een gebruikersruimte voor junks die overlast veroorzaken. De kosten voor een dergelijke ruimte zijn echter hoog, zo’n 275.000 euro per jaar, terwijl het gaat om slechts 15 ‘probleemjunks’.

CDA-raadslid De Haan verwacht dat een groot deel van de overlast wordt weggenomen als het centum voor alcoholverslaafden open gaat. “Dat centrum levert meer rendement op dan zo’n gebruikersruimte, omdat het bij alcoholverslaafden om een grotere groep gaat en die opvang bovendien goedkoper is”, aldus De Haan.

Advertentie

Leiden verslaafdenopvang vop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×