Koppeling burgemeestersreferendum en verkiezingen onzeker

Het is nog maar de vraag of het Leidse burgemeestersreferendum gelijktijdig met de komende Tweede Kamer-verkiezingen gehouden kan worden. Volgens VVD-wethouder Geertsema is de koppeling alleen mogelijk als die verkiezingen vroeg in januari worden gehouden.

“Als de verkiezingen pas eind januari gehouden worden, is een koppeling niet waarschijnlijk. Het gaat dan echt te lang duren,” aldus Geertsema vrijdagavond in het Holland Centraalprogramma Rondom de Raad.

Waarnemend burgemeester Lemstra is volgens Geertsema wel bereid om iets langer aan te blijven, maar een concrete afspraak daarover is nog niet gemaakt. Daarvoor wacht het Leidse college eerst de definitieve verkiezingsdatum af.

Advertentie

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×