Geen minderheden bij sollicitanten

Conny Broeyer is blij met de twee door ‘haar’ vertrouwenscommissie geselecteerde kandidaten. Opgelucht dat er dit keer wel voldoende mensen overbleven die aan het burgemeestersprofiel voldoen, en blij met de personen Groen en Lenferink. Allebei man. Dat is dan meteen het enige smetje op de uitkomst.

Ondanks de nadrukkelijke oproep aan vrouwen, allochtonen en gehandicapten om te solliciteren naar de Leidse burgemeestersvacature, deden slechts twee vrouwen dat ook werkelijk. Allochtonen en gehandicapten solliciteerden in het geheel niet.

Van de twee vrouwelijke sollicitanten trok één zich al in een heel vroeg stadium terug. “Al voordat we überhaupt te horen hadden gekregen wie het was,” aldus Broeyer. De tweede vrouw was volgens Commissaris van de Koningin Jan Franssen ‘niet benoembaar’. Dat is een andere omschrijving voor ‘ongeschikt voor het ambt’.

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×