Wie is Henri Lenferink?

3

Over burgemeesterskandidaat Harry Groen weet Leiden inmiddels al het een en ander (zie ook de eerdere artikelen op deze site). De tweede kandidaat is minder bekend. Wie is Henri Lenferink? De 45-jarige Henri Johan Jozef Lenferink is getrouwd met Marion Eijsink en vader van twee jonge kinderen; Anne en Koen. Hij komt uit Arnhem waar hij sinds 1994 wethouder is. In zijn portefuille heeft hij daar Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Grondzaken, Monumentenzorg en Archeologie. Eerder had hij acht jaar lang ook financiën in zijn portefuille. Als hij iets vindt, neemt hij geen blad voor de mond, zo blijkt uit een interview dat hij voor de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar gaf aan dagblad De Gelderlander.

“Tijdens een partij-avond schoot de anders zo diplomatieke PvdA-wethouder Lenferink uit z’n slof door coalitiegenoten GroenLinks en CDA als grote braverikken te bestempen; verder vroeg u zich af waar de VVD de afgelopen vier jaar nou eigenlijk voor stond. Is het echt zo magertjes gesteld met die andere partijen? “Wij zijn als PvdA op heel veel punten agenda-settend geweest, wij hebben drive getoond. Net zo hard ergens voor gevochten totdat we resultaat boekten. Kijk naar grootschalig plannen voor Malburgen, kijk naar de investeringen in onderwijshuisvesting en de opvang van dak- en thuislozen. Ga de thema’s maar eens na die door de andere partijen nou echt op de politieke agenda zijn gezet in Arnhem. Dat is beperkt, héél beperkt”. Het volledige interview staat op de site van de PvdA-Arnhem.

Voordat Lenferink wethouder in Arnhem werd, maakte hij vanaf 1986 deel uit van de gemeenteraad. Daarvoor was hij onder andere Hoofd Wetenschap van de IJsselacademie in Kampen en onderwijsmedewerker aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Als free-lance historicus schreef hij eind jaren 80 ook een boek over de geschiedenis van het Gelders Orkest.

Delen

3 reacties

  1. Kindercorrectie de geboortedata van de kinderen van Lenferink doen misschien denken dat het om twee stuks gaat, maar als je goed leest, heeft hij er vijf: twee op de ene datum, drie op de andere datum…

  2. Redactie Sleutelstad.nl op

    Weet je dat wel heel zeker? Op jullie eigen site staat een interview met Henri, waarin hij zegt, en ik citeer: “Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Anne van tien is de oudste en daarna komt Koen van acht. De geboorte van mijn eerste kind heb ik zo verschrikkelijk mooi gevonden dat ik mijn leven beschouw in de periode voor de geboorte van Anne en de periode na haar geboorte.”

  3. Hahahaha, nu zie ik het ook! Er staan komma’s tussen de namen van de kinderen. Ik dacht – en meer mensen dachten dat – dat het er dus meer waren. Haha!

Je bent nu offline