Leiden krijgt in juni nieuwe burgemeester

Rond 1 juni krijgt Leiden weer een ‘eigen’ burgemeester. Op 11 maart kiezen de Leidenaren in een referendum tussen de maandag bekendgemaakte kandidaten Harry Groen en Henri Lenferink. Een week later, op 18 maart, moet de gemeenteraad de definitieve voordracht aan de minister bepalen. Het ligt voor de hand dat de uitkomst van het referendum daarbij gerespecteerd wordt. Waarnemend burgemeester Lemstra houdt het op 1 juni: “Ik wil het jaar nu wel volmaken.” Lemstra werd half mei 2002 door CdK Jan Franssen aangesteld in Leiden. Op 1 juni begon hij zijn werkzaamheden.

De komende tijd zal de Leidse politiek zich onthouden van elk commentaar op de kandidaten. “Het woord is nu aan de burger, en die keuze mogen we niet beinvloeden,” aldus Conny Broeyer, voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×