Henri Lenferink (links) en Harry Groen (rechts) in de studio van Holland Centraal. (Foto: Rachid Finge).

Groen en Lenferink voor actief cameratoezicht

De beide burgemeesterskandidaten hebben zich vrijdagavond uitgesproken voor actief cameratoezicht op de Nieuwe Beestenmarkt. Henri Lenferink heeft als wethouder in Arnhem al de nodige ervaring met het cameratoezicht opgedaan. Arnhem gaat het actieve toezicht op korte termijn zelfs uitbreiden.

Zowel Lenferink (PvdA) als Groen (VVD) toonden zich in het Holland Centraal radioprogramma Rondom de Raad voorstander van dit middel om de criminaliteit terug te dringen. In Leiden is met name de PvdA uiterst terughoudend met de plaatsing van camera’s. Schoorvoetend ging de fractie vorige maand akkoord met een onderzoek naar passief cameratoezicht. Het college van B&W wil wel graag camera’s in het Leidse uitgaansgebied. Als enige partij is Groen-Links in Leiden pertinent tegen.

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×