Van Rij: Stomverbaasd door kritiek

Oud-wethouder Tjeerd van Rij is stomverbaasd over de commotie die is ontstaan nadat hij via de nieuwsbrief en de website van de Leidse PvdA een ‘stemadvies’ had gegeven in het burgemeestersreferendum. “Het is toch te gek voor woorden als je niet eens meer zou kunnen zeggen wat je denkt!”. Van Rij spreekt in het artikel een voorkeur uit voor de kandidaat van zijn eigen partij; Henri Lenferink. “Henri Lenferink ken ik al jaren. Niet close, maar wel goed genoeg om hem te kunnen typeren als een actieve, betrokken en meelevende bestuurder. Geen slechte kwalificaties voor een burgemeester,” aldus Van Rij die de VVD-er Harry Groen vervolgens neerzet als ‘iemand bij wie hij die inzet, betrokkenheid bij (problemen van) mensen en democratische grondhouding niet ziet’.

Van Rij heeft inmiddels contact gehad met Harry Groen over het gewraakte artikel. “Hij had het niet eens gelezen en was dat ook niet van plan,” vertelt Van Rij die daarmee wordt bevestigd in zijn oordeel over Groen die hij arrogantie verwijt. Eén lichtpuntje is er wel voor Harry Groen. Als Van Rij op het uiterlijk van de kandidaten zou afgaan, zou zijn keuze doorslaan naar Groen.

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×