Leidenaren willen veilige, groene en schone stad

Survey@marktonderzoek bv uit Zoetermeer heeft in opdracht van Harry Groen 70 Leidenaren twee vragen voorgelegd: Wat voor persoon moet de nieuwe burgemeester van Leiden zijn en wat moet hij voor Leiden doen. Groen liet de enquete uitvoeren in het kader van zijn campagne om burgemeester van Leiden te worden. Hoewel het aantal ondervraagde personen niet toereikend was om representatief te zijn (daarvoor ontbraken tijd en geld), is het volgens Groen wel een goede indicatie van wat er onder de bevolking leeft. Veiligheid, parkeren, zwerfvuil en het gebrek aan groen zijn zaken die veel mensen belangrijk vinden. Groen wil, als hij inderdaad op 11 maart wordt verkozen boven zijn opponent Henri Lenferink, een burgerpanel van zo’n 50 willekeurige Leidenaren instellen die hem gevraagd en ongevraagd van advies voorzien. Dit onderzoek ziet hij als een voorproefje op wat komen gaat.

De ondervraagde Leidenaren willen in ieder geval een burgemeester die weet wat er in de stad speelt, toegankelijk is en luistert naar de inwoners. Ook moet het iemand met gezag zijn. Iemand die de wind eronder heeft en beloftes nakomt.

De nieuwe burgemeester moet vervolgens flink aan de slag, zo blijkt uit de steekproef. Meer en goedkopere parkeerplaatsen, een grotere veiligheid in de stad en meer groen in plaats van alles maar volbouwen. Ook moet de stad veel schoner.

Aan het onderzoek deden in totaal 70 Leidenaren mee. Hiervan zijn er 15 in de leeftijd van 18 t/m 35 jaar, 30 in de leeftijd van 36 t/m 55 jaar en 25 ouder dan 55 jaar.

Advertentie

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×