Lenferink: "Onderzoek Groen levert geen goed beeld"

Burgemeesterskandidaat Henri Lenferink ziet geen toegevoegde waarde in de uitkomsten van het onderzoek dat zijn tegenkandidaat Harry Groen over de functie van burgemeester in Leiden heeft gepresenteerd. “Hier blijkt overduidelijk het verschil in bestuursstijlen. Om te begrijpen hoe de stad leeft, om te weten wat er speelt moet je de straat op, de wijken in. Een regelmatig terugkerend onderzoek of panel onder zo’n 50 tot 70 Leidenaren levert geen goed beeld. Bovendien houdt de gemeente jaarlijks een Stadsenquête,” aldus Lenferink.

Lenferink vindt bovendien dat de vragen zoals die nu zijn gesteld erg lijken op de vragen die ook aan Leidenaren zijn gesteld toen de profielschets voor de burgemeester werd opgesteld. Ook de antwoorden wijken niet veel af. “De gemeenteraad heeft de profielschets vastgesteld en deze twee kandidaten voorgedragen. In de profielschets staat ongeveer hetzelfde als het onderzoek van Groen. Die profielschets is overigens in samenspraak met de inwoners van Leiden gemaakt”. Lenferink wil wel aan de slag met de resultaten van de jaarlijkse statsenquete.

In het onderzoek van Groen ziet Lenferink ook nog een duidelijk verschil in stijl tussen hem en zijn tegenstander: “Harry Groen zoekt het in onderzoek en panels, ik zoek de mensen op. Ik vind dat je veel meer betrokkenheid toont door naar de mensen toe te gaan en zaken helder en duidelijk te maakt. Op die manier kun je ook oplossingen zoeken die aansluiten bij de wensen van de inwoners.”

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×