Kritiek Lenferink op SMS-actie TV-West

TV-West heeft na afloop van de uitzending van het burgemeestersdebat afgelopen zondag een SMS-stemming gehouden waar kijkers hun voorkeur konden SMS-en. Het percentage dat genoemd wordt is 79% voor Groen en 21% voor Lenferink. Groen noemt de uitslag ‘bemoedigend’. Lenferink zet echter grote vraagtekens bij deze peiling: “Er hebben slechts 29 mensen hun stem uitgebracht en die hoeven ook niet per se uit Leiden te komen. Dat kan nooit iemand een betrouwbare uitslag noemen. Eigenlijk moet je op zo’n moment besluiten het helemaal niet naar buiten te brengen. Als dit de manier is waarop Groen omgaat met resultaten van onderzoek, dan belooft dat niet veel goeds.”

Er zijn verschillende ‘peilingen’ in omloop: twee op internet (Sleutelstad.nl en //www.leidschdagblad.nl/) en nog een uitslag van de stemming die het Leidsch Dagblad na het debat van afgelopen zaterdag hield. Lenferink: “Ook wat betreft die uitslagen kun je grote vraagtekens zetten bij de betrouwbaarheid, maar daar hebben in ieder geval veel meer mensen – tussen de 200 en 350 – gereageerd. Bij de internetpeilingen én bij de peiling van het Leidsch Dagblad ligt de verhouding andersom: ca. 70% voor mij en zo’n 30% voor Groen.”

Leiden RTV West


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×