Eerste haringvaatje brengt recordbedrag in het laatje

De jaarlijkse haringveiling van het 3 October Gilde kende vanavond een recordopbrengst. In totaal werd er maar liefst 17.500 euro opgehaald voor het goede doel: de viering van Leidens Ontzet voor mensen met een verstandelijke beperking.


Het geld kwam op twee manieren binnen. Er werden twintig aansprekende items geveild, waaronder een koets met tien plekken die meerijdt in de Grote Optocht en het eerste vaatje maatjesharing. Dat ging, niet voor het eerst, naar Piet Sloos.van het bedrijf Steenplaza. Daarnaast werden er loten verkocht voor tien euro per stuk, waarmee kans werd gemaakt op een van de maar liefst 82 items die door het Leidse bedrijfsleven beschikbaar waren gesteld.

Cultuur Economie Leiden 3 Oktober 2019 gilde


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×